Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 12 of 12

Thread: Rough running engine when throttled back from full power at circuit height

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Hood River
    Posts
    7

    Default Re: Rough running engine when throttled back from full power at circuit height

    Quote Originally Posted by Dan L View Post
    Two things come to mind right away. If the engine has over 500 hours change the spark plug leads. But you’ve done that already.

    Second, have you leaned it aggressively when you throttle back?

    With full rich my O-340 will run rough under those conditions too. Even worse if I pull carb heat thinking it is ice. Leaning is all it takes for me.

    Only test flew the a/c wit the new Coils x 4, Spark Plug Leads x 8 and new Mini-sensors x 2 yesterday late afternoon.
    All went well but need further hours.

    Thanks Charles

  2. #12
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Waynesboro, VA
    Posts
    1

    Default Re: Rough running engine when throttled back from full power at circuit height

    I am having an identical problem, right down to the temp drop in the #1 and #2 cylinders. I too have a 2013 CC-11. Not sure about the carburetor. Happens right as I pull power at the top of the climb out.

    Thanks to all for this very helpful thread!

    -asher

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •